Urmărind recuperarea și revigorarea tradițiilor poporului român, Școala Gimnazială Merei a demarat acum 7 ani un proiect, Veșnicia s- a născut la sat…, în cadrul căruia s-a dezvoltat o expoziție concurs care în acest an a ajuns la cea de-a IV-a ediție. Construit pe două etape: Crăciunul copilăriei mele și Angelinspir, concursul a pornit în anul școlar 2013-2014 cu un număr de 250 de participanți din județul Buzău, ajungând în acest an la număr impresionant de peste 1800 de elevi coordonați de aproximativ 600 de cadre didactice.

Etapa desfășurată cu ocazia sărbătorilor de iarna a implicat elevi din toate colțurile țării care și-au dorit să prezinte în desene, ornamente de brad, felicitări, colaje, măști populare sau creații literare tradițiile zonei din care provin pe care le puteți vedea pe pagina de Facebook a școlii Izvoru Dulce-Merei. Astfel și-au promovat specificul școli din județele Arad, Argeș, Bihor, Bistrița Năsăud, Bacău, Buzău, Brașov, București, Cluj, Călărași, Constanța, Dolj, Dâmbovița, Giurgiu, Galați, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Satu Mare, Timiș, Teleorman, Vaslui, Vîlcea, Vrancea.

Un juriu format din profesori de limba și literatura română, preoți ai parohiei în care funcționează școala, profesori de arte plastice, de design și de educație tehnologică sub coordonarea doamnei director Anton Maria și a doamnelor profesoare organizatoare: Gramer Elena, Ignătescu Alina și Lazăr Roxana, a selectat, analizat, apreciat și completat sute de diplome pentru premianți și de participare pentru fiecare elev care a depus efortul și și-a manifestat dorința de a participa la acest concurs.

Entuziasmați de succesul crescând al acestui concurs, Școala Gimnazială Merei este mândră de performanța pe care a reușit să o realizeze cu eforturi proprii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here