Consilierul local independent Constantin Ionescu, a formulat o solicitare catre Primaria Municipiului Buzau, privind viziunea asupra  transportului public de calatori la nivelul Municipiului Buzau, in vederea respectarii legii de catre toti operatorii, cat si pentru o functionare corecta si moderna.
Consilierul Ionescu promite ca acest raspuns va fi comunicat opiniei publice dupa ce o sa-l primeasca in termenul legal.
„In baza legii 215/2001, art. 52 alin.2, a administratiei publice locale, cat si a Regulamentului de Organizare si Functionare a Consiliului Local Municipal , va rog sa prezentati opiniei publice, pozitia executivului pe urmatorii 4 ani legata de urmatoarele aspecte:Care este strategia si viziunea Primariei Municipiului Buzau cu privire la  functionarea si modernizarea transportului public de calatori, respectand legea 92/2007, Ord. 972/2007, Ord 353/2007, pe cele trei componente:

  • Transportul cu autobuze ale S.C. Transbus S.A. Buzau;
  • Transportul in regim ,,Maxi-taxi”;
  • Transport in regim Taxi;
  • Curse speciale si regulate;

Conform legii 92/2007 la art.14, nu este mentionat ca mijloc de transport autovehicul tip ,,Maxi-taxi”, iar atribuirea de trasee, respectarea graficului de transport cat si functionarea serviciului public trebuie sa se faca tinand cont de siguranta si confortul cetateanului, de siguranta si participarea la trafic pentru ceilalti participanti, a normelor de poluare, cat si de respectarea legii.

Deasemeni va rog sa prezentati si o situatie actuala a sistemului de transport public in regim ,,Maxi-taxi”, dupa cum urmeaza:

  • Care este numarul de masini care circula in acest moment in acest sistem;
  • Care sunt societatile ce opereaza in acest moment in Municipiul Buzau;
  • Cate autovehicule respecta normele de poluare, de siguranta, de facilitati pentru persoanele cu dizabilitati”, se arata in solicitarea facuta de consilierul independent Constantin Ionescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here