patinoarPe ordinea de zi a şedintei Consiluilui Local Muncipal s-a aflat un proiect de hotărâre care prevedea rezilierea contractului de asociere în participaţiune dintre municipalitate şi societatea care administrează patinoarul oraşului. Cerea de reziliere a fost formulată de firma care administrează obiectivul, dar care cere și recuperarea unei invesţii de un milion de euro, bani investiți în amenăjari.. Totodată, Chiru consideră că neregulile descoperite de Curtea de Conturi nu au o bază legală.Ba mai mult, administratorul patinoarului consideră că scopul controalelor efectuate de Curtea de Conturi este acela de închide obiectivul sportiv. *În fiecare an a fost controlată primăria Buzău de Curtea de Conturi și de două ori au găsit tot felul de chichițe , este o șicană a Curții pe care eu persona nu o mai suport. Inspectorii spun că nu există bază legală și că de fapt este o finanțare nerambursabilă mascată. Eu cred că este o răutate și de fapt se dorește închiderea patinoarului așa cum s-a întâmplat și cu Bazinul Olimpic*, a spus Gheorghe Chiru, administratorul patinoarului.
Prin urmare, consilierii municipali au votat astăzi rezilierea contractului pentru patinoar, asocierea urmând să fie desfiinţată în etape. Astfel, aleşii locali au decis înfiinţarea unei comisii de evaluare, urmând ca ceilalţi paşi pentru trecerea obiectivului în administrarea municipalităţii să fie făcuţi ulterior în baza raportului comisiei, iar la final să fie supus votului un proiect final de hotărîre pentru rezilierea contractului de asociere în participaţiune. *Atâta timp cât nu e o clădire, îl putem cumpăra. Pe baza unei negocieri și a unei hotărâri a CLM vom prevedea sumele în bugetul anilor viitori, nu cred că ne vom grăbi să achităm într-un an*, a spus primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală.
Curtea de Conturi Buzău a dat publicităţii un raport în care a arătat că termenii asocierii dintre Primărie şi Elcargid au fost păguboşi pentru municipalitate şi a recomandat renegocierea lor. Asocierea a fost parafată în 2007, iar municipalitatea a plătit câte 6,72 miliarde de lei vechi anual, contavaloarea a 33 de mii de bilete pentru şcolarii care trebuiau să meargă gratuit la patinoarul Ice Magic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here