mascati1

Opt persoane din Suceava, Buzău, Dolj, Olt, Constanţa şi Brăila, pe numele cărora autorităţile italiene au emis mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, au fost depistaţi de poliţiştii de investigaţii criminale români.

La data de 19 iulie, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Dolj, Olt, Constanţa, Vrancea şi Suceava, sub coordonarea Direcţiei Investigaţii Criminale – I.G.P.R., au depistat opt persoane, cu vârste între 25 şi 33 de ani, din Suceava, Buzău, Dolj, Olt, Constanţa şi Brăila, urmărite internaţional.

Față de acestea, autorităţile judiciare italiene au emis, la data de 5 iulie, mandate europene de arestare pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism.

În fapt, cei în cauză sunt suspectaţi de poliţiştii din Torino – Italia că, în perioada martie – decembrie 2010, ar fi racolat şi exploatat sexual în Italia, mai multe tinere, punându-le la dispoziţie locuinţe şi asigurându-le transportul spre locurile în care se prostituau.

Acţiunea desfăşurată de poliţiştii români a fost efectuată concomitent cu cea din Italia, gruparea având membrii şi pe teritoriul acestei ţări.

Urmăriţii internaţional au fost prezentaţi magistraţilor de la curţile de apel competente, în vederea punerii în executare a mandatelor europene de arestare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here