Un magistrat de la Judecătoria Buzău și alți trei angajați ai Tribunalului au fost depistați pozitiv la testul pentru coronavirus. Instanțele nu s-au închis însă justițiabililor li se sugerează că pot solicita judecata în lipsă, pentru a evita riscul de răspândire a virusului.

Potrivit unui comunicat de presă al Tribunalului Buzău, instanță la care au fost confirmate trei cazuri, au fost luate măsuri de igienizare a tuturor spațiilor din sediul instanței, precum şi măsuri de carantinare a contacților direcți.

„În vederea evitării riscului de răspândire a virusulul SARS-CoV-2, pentru a asigura sănătatea justițiabililor precum şi sănătatea şi securitatea în muncă a personalului instanței, dar şi pentru o bună desfăşurare a activității de judecată, vă înştiințăm că în cauzele în care prezența personală nu este necesară, justițiabilii au posibilitatea de a solicita judecata cauzei în lipsă, actele de procedură urmând a fi comunicate prin mijloace electronice”, au transmis reprezentanții Tribunalului Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here