vaccinCriza de vaccina BCG ar putea fi rezolvată până la sfârșitul lunii, anunță autoritățile medicale. Ministerul Sănătăţii (MS) va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B, primele produse urmând să fie livrate în august.
Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a vaccinurilor BCG şi hepatitic B, proceduri demarate încă de la începutul acestui an, anunţă instituţia.
În acest context, săptămâna viitoare vor fi recepţionate primele 110.000 de doze de vaccin BCG, urmând a fi distribute în unităţile din teritoriu. Totodată, până la sfârşitul lunii august, vor fi recepţionate şi 50.000 de doze de vaccin hepatitic B, informează Ministerul Sănătăţii.
În acest an, MS va achiziţiona peste 500.000 de doze de vaccin BCG şi peste 200.000 de doze de vaccin hepatitic B.
În depozitul DSP Buzău nu mai există de ceva timp vaccin BCG, iar în teritoriu exista la jumătatea lunii trecute un flacon la Maternitatea Buzău, 8 flacoane la Râmnicu Sărat şi 5 la Nehoiu. În momentul în care la Maternitatea din Buzău, unde sunt înregistrate cele mai multe naşteri, vaccinul urma să fie epuizat, s-a decis redistribuirea de la celelalte unităţi, pentru a fi vaccinaţi cât mai mulţi copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here