Cezar-Preda
Deputatul PDL de Buzău a avut o inițiativă legislativă alături de un coleg de-al său, inițiativă aprobată tacit de Camera Deputaților, care prevede ca aleșii locali să nu poată avea mai mult de două mandate succesive.
Proiectul inițiat de Preda prevede mai exact că nici o persoană nu poate îndeplini succesiv funcţia de primar, consilier local, consilier judeţean, preşedinte consiliu judeţean decât cel mult pentru două mandate. Inițiativa a fost adoptată tacit, deoarece termenul de dezbatere şi vot final din 15 octombrie a fost depăşit, dar camera decizională este Senatul.
Inițiativa legislativă a lui Preda a stârnit deja reacția primarului municipiului Buzău Constantin Boșcodeală, care se află la al cincilea mandat, mai exact este primar al orașului din anul 1996.
Edilul buzoian a declarat că inițiativa lui Preda nu are nici o șansă să treacă de Senat întrucât este neconstituțională pentru că dreptul de a fi ales e garantat prin Constituție, doar președintele țării având limită două mandate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here