A luat mită de la un elev de liceu şi acum plăteşte. Doi ani de închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunităţii timp de 120 de zile – este pedeapsa primită de Viorel Miriţescu, fost director al Liceului tehnologic din Verneşti. Dascălul a fost găsit vinovat de judecători de luare de mită în scopul promovării unui elev la examenul de bacalaureat.

În acelaşi dosar cea mai grea pedeapsă s-a dat de către instanţă secretarei grupului şcolar Neniţescu unde a fost centru de examinare la bacalaureat. Marioara Milea a fost condamnată la doi ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru că ar fi făcut trafic de influenţă în favoarea aceluiaşi elev. Pronunţarea magistraţilor de la Tribunalul Buzău vine după mai bine de un an de când fostul director a ajuns în atenţia anchetatorilor după ce a cerut mită unui elev pentru a-l ajuta să promoveze bacalaureatul.

Sentinţa instanţei nu este însă definitivă, ea putând fi atacată în tremen de 10 zile de la pronunţare.

Pentru a se asigura că va obţine diploma de bacalaureat, George Valentin Ghencea, un absolvent al Grupului Şcolar „Costin Neniţescu” din municipiul Buzău, a apelat la doi intermediari, cărora le-a cerut să-i facă legătura cu persoane din învăţămînt, care să-i poată aranja examenul. Astfel, tînărul a ajuns la directorul din Verneşti şi la secretara Grupului Şcolar Neniţescu. Valentin a reuşit în cele din urmă să promoveze Bacalaureatul, numai că, după ce s-a văzut cu diploma în mînă, şi-ar fi cerut banii daţi şpagă înapoi. Cum a fost refuzat, a ales să îl denunţe pe director. A urmat o nouă întîlnire între cei doi, care s-a soldat cu un scandal monstru. Tînărul, lovit de director, a cerut ajutorul poliţiei pentru a scăpa din mîinile acestuia. În cele din urmă, fostul director al liceului din Verneşti a fost arestat preventiv. A fost lăsat să plece acasă, după ce magistraţii au decis înlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar. De acuzaţia de lovire, Miriţescu a scăpat, după ce în timpul procesului, cei doi s-au împăcat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here