Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău – Serviciul de Investigare a Fraudelor au efectuat miercuri percheziţii domiciliare la locuinţele a doi buzoieni în vârstă de 25 şi 24 de ani, suspectaţi de comercializarea de produse contrafăcute prin intermediul internetului.

Activităţile s-au desfăşurat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiilor emise de Judecătoria Buzău, iar, în timpul percheziţiilor, poliţiştii au găsit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, bunuri în valoare de 1250 de lei. Cei doi tineri sunt suspectaţi că au utilizat fără consimţământul titularilor, în activitatea comercială, însemnele identice cu marca înregistrată şi au pus în circulaţie fără drept, în perioadele 12 – 19 aprilie, respectiv 18 – 23 aprilie, cu ocazia postării unor anunţuri de vânzare pe anumite site-uri, mai multe articole de îmbrăcăminte tip sport ce purtau însemne identice cu mărci înregistrate.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările cu privire la cei doi suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „contrafacerea unei mărci” şi „punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate” (art. 90 lit. „a” şi „b” din Legea nr. 84/1998 privind mărcile).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here