Luminita Mihailov si Petre Emanoil Neagu
Primăria municipiului Buzău nu este deloc eficientă în atragerea de fonduri europene. A spus-o cu subiect și predicat directorul Agenției de Dezvoltare Regională, Luminița Mihailov, la conferința de presă pentru prezentarea rezultatelor Programului Operațional Regional 2007-2013 susținută la Consiliul Județean Buzău.
Cu toate acestea, județul Buzău ocupă un loc fruntaș în atragerea de fonduri europene însă responsabili de rezultatele bune sunt exclusiv agenții economici privați care au accesat numeroase programe pe care le-au finalizat cu succes.

„La o primă vedere județul Buzău este printre primele județe, cu siguranță în zona privată, pentru că aveți foarte multe proiecte accesate pe microîntreprinderi, centre de afaceri și turism. Pe zona publică trebuie să vedem unde vă situați pentru că vă spun sincer nu este foarte performantă Primăria municipiului Buzău. Din acest motiv, dumneavoastră nu veți sta foarte bine în clasamentul regional pentru că Primăria municipiului Buzău nu se poate compara de exemplu cu Primăria Municipiului Constanța”, a declarat Luminița Mihailov, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est.

Nu același lucru se poate spune despre autoritățile județene care pe perioada exercițiului bugetar 2007-2013 au accesat nu mai puțin de 9 proiecte.
„Consiliul Județean a implementat prin Programul Operațional Regional 9 proiecte în valoare totală de 224 de milioane de lei, și niciodată nu am avut probleme în asigurarea cotelor de cofinanțare pentru că ne-am preocupat și am avut grijă sa le asigurăm”, a declarat Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here