boala-limbii-albastre-a-fost-depistata-in-lituania-4523Boala limbii albastre a ajuns în 7 comune, iar în alte cinci există suspiciuni de îmbolnăvire. Astfel că localităţilor Beceni, Bisoca și Sărulești, li se adaugă încă 5 unde  proprietarii de animale se confruntă cu aceleaşi probleme  – Vintilă Vodă, Siriu, Valea Salciei și Bud.  Focarul include acum  mai multe ovine. Ultimele raportări arată că marți în județul Buzău sunt 29 de focare active de boala limbii albastre, cu 34 de bovine bolnave și 10 ovine, iar boala se extinde cu repeziciune.
Animalele, în speță rumegătoarele, se îmbolnăvesc după ce contractează virusul, în urma înţepăturilor de insecte. Boala are o rată de mortalitate care poate ajunge şi la sută la sută. Cel mai important este că boala limbii albastre nu se transmite la om, este mesajul reprezentanţilor Prefecturii.

Instituţia a convocat astăzi primarii localităţilor care se confruntă deja cu această boală. Ei s-au reunit într-o şedinţă de lucru la Instituţia Prefectului. Măsurile trebuie luate urgent pentru ca numărul animalelor afectate să fie limitat. “Se lucrează la planul de măsuri pe care autorităţile naţionale şi judeţene îl vor aplica în perioada imediat următoare, şi pe care îl vom da publicităţii în scurt timp”, a mai precizat prefectul judeţului, Maria Buleandră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here