Cu mic cu mare, chiar dacă vremea a fost geroasă, buzoienii au ieșit din case, luni de 1 Decembrie, pentru a asista de aproape la parada militară organizată în fața Prefecturii Buzău.
Circa 4000 de persoane au asistat la ceremonialul bine pus la punct de aproximativ 500 de militari din Buzău, Vrancea și Brăila. Mulți dintre cei care au privit uimiți la defilarea militarilor și a tehnicii de luptă au fost copii, care pe toată durata momentului au fluturat stegulețe, parcă mândri nevoie mare că sunt români.
La ceremonial au participat pe lângă simpli buzoieni numeroase oficialități locale între primarul Buzăului, Constantin Boșcodeală, președintele Consiliului Județean, Cristi Bîgiu, prefectul Maria Buleandră, subprefectul George Sava, deputații Cezar Preda și George Scutaru, dar și veterani de război, vizibili emoționați de moment.

Cel mai așteptat moment a fost prezentarea un exerciţiu de drill team, adică a unui exerciţiu de precizie şi îndemânare în mânuirea armei, executat pentru prima dată de militari din Garnizoana Buzău, anul trecut același exercițiu fiind pus în scenă de militari din Brăila.

Festivitatea s-a încheiat cu o paradă militară organizată de Divizia 2 Infanterie „Getica”, în total circa 500 de militari participând la manifestările de 1 Decembrie.

Ziua de sărbătoare a continuat cu un spectacol în Parcul Crîng și cu masa oferită buzoienilor prezenți de către Consiliul Județean.
Față de alți ani, de această dată, buzoienii nu s-au mai înghesuit să primească meniul specific Zilei Naționale, meniu din care nu au lipsit vinul fiert, fasolea cu ciolan și plăcintele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here