Gheorghe Ceteras, unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din zona Urziceni – Slobozia, în prezent deținut Penitenciarul Ploieşti, în executarea unei pedepse de 3 ani de închisoare pentru trafic de influenţă.

Afaceristul a cerut revizuirea hotărârilor sale de condamnare după ce la începutul acestui an Înalta Curte a declarat viciate înregistrările audio folosite în dosarul Paltin Sturdza şi în dosarul sau, întrucât acestea au denaturat cuvintele (falsificat) şi au fost prelucrate de SRI, care nu este organ de urmărire penală, scrie Luju.ro.

„Din hotărârea judecătorească a Înaltei Curţi am realizat că parte din discuţiile mele cu Sturdza, aşa cum rezultau din notele de redare, au fost falsificate de lucrătorii SRI, în sensul că erau cuvinte/discuţii pe care nu le-am spus. Fac menţiunea că în procesul în care am fost condamnat definitiv, am încercat în repetate rânduri şi eu şi avocatul meu Cătălin Dancu să intrăm în posesia notelor de redare şi a înregistrărilor pe supor optic pentru a ne putea construi apărarea, însă judecătorii de la Curtea de Apel Braşov şi Înalta Curte ne-au respins de fiecare dată solicitările”, a spus Ceteraș.

Omul de afaceri susține în continuare că este nevinovat și se află după gratii din cu totul alte motive. „Nu am făcut trafic şi nici nu aveam pentru ce, pentru că neexistând niciun act/mandat de colaborare între mine şi Sturdza nu aveam cum să mă duc undeva să întreprind ceva. Acuzaţiile aduse de procurorul Iulian Nica în acest sens nu sunt decât simple poveşti ale lui, neînsoţite de nicio proba. Procurorii Parchetului de pe lângă ICCJ refuză accesul meu şi a avocatului la studierea dosarului pentru a-l acoperi pe procurorul DNA Iulian Nica de la DNA Braşov şi pe lucrătorii SRI. Că să nu se observe tandemul DNA – SRI”, mai spune acesta.

Gheorghe Ceteras a explicat și de ce nu a l-a reclamat niciodată pe procurolul Niță. „E important să va precizez că procurorul Iulian Nica mi-a deschis dosar penal pentru trafic de influenţă abia după ce eu l-am reclamat la CSM pe 3 februarie 2015 că a încercat să mă determine să denunţ în fals că aş fi dat mită la trei judecători de la Tribunalul Sfântu Gheorghe, între 2 – 3 milioane de euro de persoană. Am făcut plângere la CSM întrucât am fost revoltat de şantajul pe care l-a exercitat asupra mea şi de siguranţă cu care mi-a transmis, mie şi avocatului meu, că el e prieten cu Laura Kovesi şi Marius Iacob şi va conexă orice dosar vrea cu dosarul meu. Consider că am devenit ţintă lui intrucatera supărat că nu a reuşit că prin intermediul meu să obţină probe cu care să-i incrimineze pe respectivii judecători”, a mai spus acesta, potrivit evz.ro.

De curând, printr-o hotărâre dată de Înalta Curte, s-a dovedit că în dosarul instrumentat lui Paltin Sturdza, sutele de interceptări de la dosar au fost mistificate grosolan prin înlocuirea cuvintelor în notele de redare, discuţii care nu existau pe înregistrarea audio. De exemplu: cuvântul „faza” din înregistrarea originală a fost trecut în stenograma „şpagă”.

Gheorghe Ceteraş a intrat în vizorul DNA în 2011, după ce a cumpărat drepturile litigioase pentru o suprafaţă de pădure de peste 5000 hectare din zona Buzău, pe care a vândut-o după intrarea în posesie cu un profit considerabil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here