lapScandalul laptelui infestat cu aflatoxină a pus pe jar autoritățile din domeniul sanitar veterinar. Astfel,potrivit purtătorului de cuvânt al DSVSA Buzău, Ciprian Botezatu: ”  s-au făcut controale la fabrica de lapte din Rm Sărat, Meridian, singura din județ dar și la cele 11 puncte de colectare ale laptelui din județ. Au fost prelevate probe și se așteaptă rezultatele de laborator, dar nu sunt semnale că laptele de pe piața noastră ar fi infestat cu aflatoxină. În paralel inspectorii au verificat și furajele de la fermele de animale pentru a se vedea cum sunt hrănite animalele„.

Oficialul DSVSA Buzău a mai precizat că doar produsele lactate vândute în Piața de Lactate sunt autorizate , restul nefiind verificate.

Fiecare cumpărător care își achiziționează lapte de la marginea drumului se supune unui risc, piața lactatelor poate fi verificată corespunzător acolo unde există spații autorizate pentru desfacere. Încercăm să ținem sub control piața neagră a produselor lactate însă ar fi o utopie să presupunem că aceasta poate fi eradicată”  a precizat Ciprian Botezatu.

Reprezentanții DSVSA dau asigurări  că niciunul din produsele lactate comercializate în locurile special amenajate, ori în magazine, nu pune în pericol sănătatea consumatorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here