Colegii de catedră ai profesorului Leon Rusu, reţinut pentru corupţie sexuală după ce a mângâiat şi sărutat mai multe eleve în timpul orelor, sunt consternaţi de comportamentul acestuia. Şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar sunt uimiţi, mai ales că profesorul de muzică a fost inspector timp de 4 ani şi nimic din comportamentul său nu a dat de bănuit.

Incidentul pentru care a fost reţinut profesorul de muzică Leon Rusu s-a petrecut săptămâna trecută. Dascălul a venit băut la ore, a intrat la clasa a VI-a şi a început să le mângâie şi să le sărute pe fete. Elevii au povestit imediat cele petrecute directoarei şcolii dar şi părinţilor, motiv pentru care s-a demarat o anchetă.

“Au venit elevii foarte speriaţi şi ne-au povestit că domnul de muzică a venit beat la oră, a pus mâna pe fund şi pe sâni fetelor şi că le-a sărutat pe gură şi pe obraz. Am început imediat o anchetă, s-a întrunit colegiul profesoral şi urmează să stabilim cum s-au întâmplat lucrurile. Este regretabil ce se întâmplă, nu ne-am fi aşteptat niciodată la aşa ceva”, ne-a declarat Monica Gheorghe, directoarea Şcolii numărul 1.

Profesorul Leon Rusu a fost coleg de birou al Getei Burducea, inspector şcolar general adjunct. De-a lungul celor 4 ani, comportamentul său a fost unul firesc şi niciodată nu a exagerat cu gesturi sau cu cuvinte. “Am fost, timp de 4 ani, colegi în acelaşi birou şi niciodată nu a avut un comportament deplasat, sau să vorbească urât. Suntem uimiţi, vom vedea ce se stabileşte şi în urma anchetei”, a declarat Geta Burducea, inspector şcolar general adjunct.

Pe de altă parte, părinţii sunt de-a dreptul revoltaţi. Din punctul lor de vedere, dascălii ar trebui să îi protejeze pe copii, nu să îi supună la asemenea lucruri. “Noi venim şi ne aducem şi ne luăm copiii de la şcoală ca să îi protejăm de cei de pe stradă. Noi am considerat că trebuie să îi protejăm de străini, dar dacă trebuie să îi protejăm şi de cei din şcoală, de ce îi mai aducem. Este de neiertat aşa ceva”, ne-a declarat bunica unei eleve de la şcoala numărul 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here