aff-BuzauAsociatia Centrul Cultural Francofon Buzau va organiza, in premiera la Buzau, pe data de 8 mai, Festivalul International de Scurtmetraj, unic in felul sau, deoarece prezinta, in peste 100 de orase din 24 de tari,  filme de maximum 3 minute, venite din toate colturile lumii.

Festivalul este organizat, la nivel naţional, de catre Institutul Francez din România, Orange, Organizaţia Internaţională a Francofoniei, TV5 Monde şi RFI România, iar la nivel local, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Buzău, Centrul Judeţean de Cultură şi Artă Buzău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi Unimec Buzău.

Mondial, simultan si poliglot (subtitrat în engleză, franceză, spaniolă, română, arabă, maghiară, slovacă etc)festivalul permite multor regizori, confirmati sau debutanti, sa-si exprime viziunea lor asupra lumii prin tehnici şi moduri de difuzare diverse, indiferent de gen (animaţie, documentar etc). Actorul francez Bruno Pitzulu prezidează juriul competiţiei internaţional din  care face parte şi fotojurnalista şi regizoarea de origine română Ana Dumitrescu.

Ineditul acestui festival international este ca spectatorii, in urma vizionarii scurtmetrajelor, vor vota filmul preferat, astfel incat la nivelul festivalului de la Buzau va fi declarat un castigator care va fi raportat organizatorilor internationali. In urma voturilor spectatorilor din toate tarile organizatoare, se va stabili un scurtmetraj castigator care va fi premiat in luna mai, la Paris.

In festival de la Buzau, vor fi prezentate trei selectii:

          Selectia international – de 44 de filme prezentate in doua parti de cate o ora si proiectate in versiune originala cu subtitrare.

          Selecţia naţională  – AROUND THE TRES COURTS 

Pentru al optulea an consecutiv, Institutul Francez din Romania organizeaza, in completarea festivalului international Tres courts, o competitie speciala de foarte scurtmetraj, promovand astfel talentele romanesti.15 filme au fost selectate anul acesta si vor fi proiectate in orasele din Romania si Republica Moldova care gazduiesc festivalul.Publicul este invitat sa-si exprime preferintele pentru ca in editia 2015 scurtmetrajul castigator la nivel national sa intre in selectia internationala.

          Selectia  familial – include o selectie de 45 de scurtmetraje, mai ales de animatie, accesibile copiilor peste 6 ani.

Programul Festivalul International de scurtmetraj de la Buzau este urmatorul:

          11h, 12 h si 14 h- selectia familial

          17 h – 19 h  selectia nationala si  selectia internationala 1

          19h -21 h – selectiile international 1 si 2.

Intrarea la festival este libera si se face pe baza de invitatii care vor putea fi procurate de la sediul Asociatiei Centrului Cultural Francofon Buzau, Bdul Nicolae Balcescu, in perioada 5-7 mai 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here