bac2012Luni, 25 august, candidații înscriși la bacalaureatul de toamnă vor susţine proba scrisă la limba română în cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului. La fel ca şi în sesiunea de vară, elevii vor primi două tipuri de subiecte Română – subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Real şi Tehnologic şi Subiecte Bacalaureat 2014 Română profil Uman şi Pedagogic.

Absolvenţii vor începe examenul la ora 9:00 şi vor avea la dispoziţie 3 ore pentru a rezolva cele trei subiecte, dar nu vor avea voie să părăsească sala de examen mai devreme de o oră şi jumătate. La fel ca şi până acum, examenul se desfăşoară în săli dotate cu camere de supraveghere.

La proba scrisă de limba şi literatura română, candidaţii  vor primi subiectele diferenţiat în funcţie de profil: profil real, tehnologic şi vocaţional şi profil uman şi pedagogic. Elevii vor avea de rezolvat trei subiecte, notate fiecare cu 30 de puncte, la care se adaugă 10 puncte din oficiu.

Pe 27 august urmează proba obligatorie a profilului.

Regulile de organizare a examenului de bacalaureat sunt foarte stricte în privinţa tentativelor de fraudare a examenului. Candidaţii care copiază sunt eliminaţi din examen şi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale bacalaureatului.

Candidaţilor le este interzis să intre în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, acestea urmând să fie lăsate în sala de depozitare a obiectelor personale, stabilită de comisia de bacalaureat. Cei care refuză să lase aceste obiecte în sala stabilită de comisia de bacalaureat nu vor fi primiţi în examen.

De asemenea, candidaţii nu pot intra în sala de examen cu manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Aceştia nu pot avea asupra lor nici telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul ori de comunicare, ce permite conectarea la internet sau la reţele de socializare şi care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu persoane din exterior.

Candidaţii care încalcă aceste reguli vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele sau obiectele interzise au fost folosite sau nu şi indiferent dacă au fost introduse de aceştia sau de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Încălcarea acestor reguli va fi considerată tentativă de fraudă, iar candidaţii respectivi nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Aceşti candidaţi nu mai pot participa la următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here