Buzoienii care se consideră nedreptățiți de faptele unui funcționar public din cadrul autorităților locale sau centrale se pot adresa Instituției Avocatul Poporului joi, 9 iunie, prin reprezentanții Biroului Teritorial Ploiești, care se vor afla la Buzău, la sediul Instituției Prefectului, pentru a acorda audiențe.

Petițiile adresate Avocatului Poporului trebuie să cuprindă informații complete cu datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile și   libertățile încălcate, faptele invocate, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau a refuzului administrației publice de a soluționa cererea, precum și mențiunea obligatorie dacă petiția face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanței ju­decătorești sau a unei judecăți.

Programul la Buzău al reprezentanților Avocatului Poporului se desfășoară în intervalul orar 10,00-14,00, iar acordarea audiențelor este gratuită, cererile adresate instituției fiind scutite de taxa de timbru. De asemenea, nu este necesară programarea, fiecare petent urmând să fie primit în audiență. Scopul Avocatului Poporului este apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice, față de abuzurile suferite din partea funcționarilor publici sau a autorităților centrale, locale și instituții publice. Nu intră în competența acestei instituții actele autorității judecătorești, ale Parlamentului, Președintelui sau ale Guvernului.

1 COMENTARIU

  1. BUNA SEARA
    AM O INTREBARE LA DUMNEAVOASTRA PE DATA DE 19 02 2017 AM FOST PRINSA DE APARATUL RADAR CU VITEZA DE 103 KM/ORA in localitate AM PERMISUL SUPENDAT PE 90 ZILE SI AM DOVADA PENTRU 15 ZILE.AM INTREBARE DACA DEPUN CONTESTATIE SI SA ZICEM CA NU CASTIG MAI POT DA EXAMENUL 13 DIN 15 PENTRU A FI REDUS LA 30 ZILE DE LA 90 ZILE .MULTUMESC SI ASTEPT UN RASPUNS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.