elena-roventaJudecătoarea buzoiancă Elena Rovenţa, de la Tribunalul Bucureşti, reţinută zilele trecute de procurorii DNA acuzată, alături de alti trei magistraţi de la aceeaşi instanţă, că primea bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, nu s-a prezentat astăzi la Curtea Supremă unde i-a fost judecată contestaţia la măsura arestului preventiv. Rovenţa  este  internată în spital, după ce în urmă cu două zile a leşinat în arest. Magistratul a acuzat probleme neurologice și a spus că suportă cu greu condițiile din arest.

Judecătoarea în vârstă de 63 de ani a fost arestată preventiv marți seară, potrivit unei decizii a CAB. Aceasta este acuzată alături de alți trei judecători că ar fi primit mită pentru a soluționa favorabil mai multe dosare de insolvență. Elena Rovenţa, cunoscută prin instanţe drept “un judecător care ştie carte”. Cu toată pregătirea sa şi buna imagine pe care a avut-o până acum, magistrata s-a pretat, spun procurorii, să primească mită, pe lângă sume de bani ascunse “într-o revistă mai plinuţă, nu foarte plină”, un parfum Cavalli, ambalat frumos de mituitoare sub forma unui cadou.

Judecătoarea Elena Rovenţa a a acţionat ani buni în Justiţia buzoiană, iar familia ei a fost şi este implicată în afaceri dubioase.

Traseul profesional ascendent al Elenei Rovenţa de la nivelul de judecător financiar la Camera de Conturi Buzău şi pînă la Tribunalul Bucureşti a produs multe suspiciuni în condiţiile în care soţul său, decedat acum cîţiva ani, inginerul Mihai Rovenţa, a fost implicat în numeroase afaceri, unele dintre ele derulate în tulburii ani‘90. De-a lungul vremii s-a vorbit despre sprijinul pe care Elena Rovenţa l-a dat soţului său uzînd de calitatea sa de magistrat care implica o mare înfluenţă în plan judeţean şi nu numai. Unii sînt de părere că familia Rovenţa a fost un braţ important al caracatiţei care a cuprins judeţul, afacerile fiind calate pe exploatarea şi prelucrarea lemnului. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here