RAMMai multe instituţii publice din Buzău au solicitat în această perioadă branşarea la sistemul centralizat de termoficare. Printre acestea se numără Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, care a solicitat Regiei Autonome Municipale alimentarea cu energie termică începând din această toamnă. Cereri similare au venit şi din partea Staţiunii de Cercetare Legumicole Buzău şi a Colegiului Naţional B. P. Hasdeu.
Reprezentanţii instituţiilor care au solicitat branşarea la sistemul centralizat de încălzire spun că principalele avantaje ale sistemului sunt în primul rând predictibilitatea costurilor în condiţiile creşterii constante cu 10 – 12 la sută anual a preţurilor gazelor naturale.
Prin atragerea noilor consumatori, cifra de afaceri a Regiei Autonome Municipale va creşte cu 500.000 de lei pe an. În prezent, cifra de afaceri este de 40 milioane de lei, iar pierderile cumulate se ridică la peste 144.000 de lei. Numărul total al buzoienilor ale căror locuinţe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire este de 15.000. Şi în această iarnă, preţul gigacaloriei facturat populaţiei la nivelul municipiului va fi de 185 de lei, diferenţa faţă de preţul real, de 420 de lei, fiind susţinută de către Primărie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here