Două posturi de poliţie din judeţ au din această săptămână maşini de serviciu noi. Un autoturism Dacia Logan Laureate a ajuns la vernești, iar un altul la Calvini. Cele două autospecale au fost primite de IPJ la sfârșitul săptămânii trecute în cadrul proiectului  „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi și alte comunităţi defavorizate socio-economic”, derulat de  Direcţia de Ordine Publică din cadrul IGPR, în parteneriat cu Universitatea din Geneva – Institutul Postuniversitar de Relaţii Internaţionale și Studii pentru Dezvoltare și Academia de Poliţie din Savatan. Autospecialele de patrulare sunt inscripţionate cu însemnele specifice, au montate echipamente de avertizare optico-acustică și au în dotare și anvelope de iarnă. Potrivit Poliţiei Române, un număr de 69 de mașini au fost repartizate în ţară- 58 de mașini de patrulare Dacia Logan Laureate, 10 Dacia Duster și un microbuz Renault Trafic Grand Passenger Expression.

Autospecialele Logan Laureate au costat 49.000 lei fiecare și au fost achiziţionate prin licitaţie publică, iar conform contractului de furnizare.

Proiectul este derulat timp de doi ani de IGPR și are ca obiective prevenirea infracţionalităţii și victimizării, creșterea sentimentului de siguranţă pentru comunităţile rurale, precum și intervenţia operativă a Poliţiei.

Conform IGPR, partenerii elveţieni sunt cei care, pe baza experienţei pozitive pe care o au în domeniu, asigură expertiza necesară derulării proiectului. “Astfel, vor fi realizate studii referitoare la relaţia dintre Poliţie și comunitate în mediul rural, precum și asupra bunelor practici referitoare la poliţia de proximitate și grupurile minoritare la nivel european”, se arată în comunicat.

În plus, poliţiști români vor urma cursuri în domeniul culturii și limbii romani. Totodată, va fi înfiinţat un Centru de Cultură și Limba Romani în cadrul Centrului de Formare Profesională a Poliţiștilor “Nicolae Golescu” Slatina.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here