Mediatorii din cadrul Centrului de Mediere Buzău s-au alăturat campaniei naţionale de informare a cetăţenilor despre avantajele medierii. Înarmaţi cu broşuri şi pliante, mediatorii au  ieşit pe stradă şi au stat de vorbă cu oamenii. Receptivitatea buzoienilor îi face pe mediatori să se gândească la cât mai multe campanii de acest gen.

Campania de la Buzău s-a desfăşurat sub sloganul “Alege medierea! Medierea este un drept”. Aproape 30 de mediatori s-au instalat în zonele fierbinţi ale municipiului Buzău unde au distribuit câteva mii de pliante şi au stat de vorbă cu oamenii.

“Campania desfăşurată la Buzău este una naţională, demarată de Consiliul de Mediere Bucureşti, la care ne-am aliniat şi noi pentru că este absolut necesar ca buzoienii să fie informaţi, să ştie ce presupune medierea, care este rolul ei în soluționarea disputelor şi care sunt avantajele. Din ce au contatat mediatorii care au ieşit pe teren, oamenii sunt informaţi dar insuficient. Partea foarte bună constă în faptul că oamenii sunt receptivi şi pun întrebări și vor să afle mai multe despre mediere”, ne-a declarat liderul mediatorilor de la Buzău şi în acelaşi timp preşedintele Consiliului de Mediere Bucureşti, avocat, mediator Dorin Bădulescu.

Pentru că s-a constatat o creştere a apetenţei populaţiei către mediere, astfel de acţiuni vor continua atât în municipiul Buzău, cât şi în celelalte oraşe unde sunt concentrate judecătorii.

De la 1 august 2013, noul Cod Civil prevede aplicarea sancţiunii de inadmisibilitate a cererilor de chemare în judecată în cazul în care nu se face dovada îndeplinirii obligaţiei de informare. Precizăm că informarea privind medierea este gratuită, iar soluţionarea unui conflict prin mediere se face cu costuri mult mai mici decât găsirea unei soluţii în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here