Costica Maroleanu
Apar primele sancțiuni în cazul buzoianului care s-a ales cu penisul amputat după ce a trecut prin Spitalul Județean Buzău și nici un medic nu i-a dat de cap bolii de care suferea, afecțiunea agravându-se rapid și ducând la mutilarea omului.
5 medici din cel mai mare spital buzoian au fost găsiți vinovați în cazul Maroleanu, dar doar în cazul a trei dintre ei s-a propus sancționarea prin tăierea salariului cu zece la sută pe o durată de trei luni. Diminuarea salarială în cazul celor trei urmează să fie aprobată de managerul Spitalului Județean.
Medicii găsiți vinovați sunt din secțiile de Terapie Intensivă, Nefrologie, Urologie și Chirurgie.
Nu este exclus ca și alte sancțiuni să fie dictate având în vedere că membrii Colegiului Medicilor, pe masa cărora a ajuns cazul buzoianului cu penisul amputat, nu au finalizat ancheta. Sancţiunile ar putea fi și mai drastice, putându-se ajunge până la desfacerea contractelor de muncă dacă se va descoperi că halatele albe prin mâinile cărora a trecut bărbatul au o vină profesională. DEocamdată ce li se impună celor cinci cadre medicale ține doar de completarea fișelor, de birocrație.

Reamintim, un bărbat de 55 de ani din Buzău, cadru militar pensionat, acuză de malpraxis cadrele medicale din cea mai mare unitate spitalicească din județ.
Omul povestește că la finele anului trecut s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Județean prezentând simptomele unei insuficiențe renale. A fost consultat de medicii de gardă, apoi a fost transferat la Terapie Intensivă, unde a rămas internat timp de 3 zile.
Aici, buzoianul spune că a început calvarul, omul fiind victima unor manevre nereuşite de montare a unei sonde urinare, în care ar fi fost implicate 3 asistente. Pe fondul manevrei medicale greșite, pacientul a dezvoltat o infecție, care lăsată netratată, i-a cuprins întreg organul sexual.
Dându-și seama de gravitatea situației în care se află, buzoianul, Costică Maroleanu, a cerut tot timpul să fie transferat la Spitalul Militar Central din București, însă a fost refuzat. În cele din urmă, după circa 3 săptămâni de spitalizare în unitatea medicală buzoiană, timp în care tardiv a fost supus unei manevre chirurgicale pe secția de Urologie, omul a plecat pe propria răspundere, surprinzător, având trecut pe fișă că a fost externat cu stare de sănătate ameliorată. Odată ajuns la București, la Spitalul Militar Central, omul a primit teribila veste: pentru a scăpa cu viață trebuie să accepte varianta de a-i fi amputat penisul, care era cangrenat în totalitate, ca urmare a unor manevre medicale greșite.
În cele din urmă, medicii de la București i-au salvat viaţa, însă cu un preț extrem de scump: organul genital i-a fost amputat. Maltratat fizic și sufletește, bărbatul va da în judecată Spitalul Judeţean Buzău și pe șefa secției de Nefrologie a unității medicale, cea care ar fi trebuit să intervină mult mai rapid pentru ca infecția să nu se extindă și să se impună amputarea organului sexual al bolnavului.
Victima acestui înfiorător caz cere daune de jumătate de milion de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here