Cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a țării, în ziua de Crăciun. La munte vor fi ninsori, în timp ce, în Capitală, vremea se va menține frumoasă, potrivit meteorologului Gabriela Băncilă, citat de News.ro.

Ajunul Crăciunul va debuta cu ceaţă în zonele joase de relief, care va scădea vizibilitatea pe drumurile naţionale. Temperaturile în zona Transilvaniei vor fi cel mult între minus trei şi două grade.În zonele deluroase şi cele montane va fi vreme însorită, în general frumoasă, caldă, cu temperaturi de până la 7-8 grade.

Duminică, în ziua de Crăciun, cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în vest, nord şi centru, unde încă de dimineaţă vor fi precipitaţii pe arii extinse. În zona de munte vor precipitaţii la început sub formă de ninsoare, apoi sub formă de ploaie în zona Maramureşului şi a Transilvaniei şi în partea de nord a Crişanei. În jumătatea sudică a Crişanei şi în zona Banatului vor fi mai ales ploi şi lapoviţă, a precizat meteorologul.

În sudul şi sud-estul ţării, probabilitatea de ploaie va fi ceva mai redusă, în a doua parte a intervalului, în noaptea de 25 spre 26 decembrie şi în primele ore ale zilei de 26 decembrie, fiind posibil să fie, izolat, precipitaţii.

În Bucureşti, în Ajunul Crăciunului, cerul va fi parţial acoperit de nori, iar dimineaţă vor fi condiţii de ceaţă. Maxima va atinge 4-5 grade, iar în noaptea de 24 spre 25, temperatura va ajunge la minus patru grade.

În ziua de Crăciun, vremea se va menţine frumoasă în Capitală. Maxima va atinge 3-4 grade, iar cerul va fi parţial înnorat, fără precipitaţii.

Temperaturi mai ridicate vor fi în zonele submontane aferente Carpaţiilor Meridionali şi Orientali, adică în partea de nord a Munteniei, a Olteniei, zona subcarpatică a Moldovei, unde valorile termice vor atinge la amiază 7-8 grade. În aceste zone vor fi şi perioade cu soare.

Cele mai coborâte temperaturi ale zilei de 25 decembrie, la orele prânzului, se vor înregistra în zona Maramureşului: 0-2 grade. Acolo, cerul va fi înnorat încă de dimineaţă.

La munte, vântul va avea intensificări, pe crestele înalte va sufla cu putere şi, pentru că va ninge, este foarte probabil ca la altitudini mari zăpada să fie viscolită şi spulberată, a mai spus Gabriela Băncilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here