Asemenea pacienţilor care au un card de sănătate, la fel de bine şi medicii ar putea avea un astfel de card, crede ministrul sănătăţii.

Una dintre soluţii, pe care le vom explora în continuare, este un aşa-numit card al medicului. (..) Ce ar putea rezolva acest card? Ar putea urmări medicul de la absolvirea facultăţii şi până la pensie şi ar putea înregistra activitatea clinică a acestuia, deoarece ce facem în acest moment în evaluările pe care le aplicăm, fie că face Colegiul Medicilor, fie alte organisme profesionale, se referă la orice, dar nu la activitatea clinică, mă refer la clinicieni. (…) Ce s-ar putea face consecutiv acestui lucru? Pe de o parte, o salarizare diferenţiată, pe de altă parte stimulente acordate celor care se ocupă într-adevăr de rezidenţi, deci formatorilor. Am putea să avem o imagine foarte clară punând cap la cap cardul rezidentului cu cel al formatorului. (….) Este un model pe care nu l-am implementat, dar care funcţionează în numeroase ţări, există un punctaj care se acordă medicilor formatori” a declarat Ministrul Sănătăţii în Senat.

El a menţionat că are permanent discuţii cu sindicatele, iar profesioniştii din domeniu reclamă inechităţile din sistem apărute prin aplicarea diverselor modificări la legea 284/2010. Potrivit ministrului Sănătăţii, legea salarizării bugetarilor ar putea rezolva problema salariilor din sistemul medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here