manastirea-ratesti-1Mai mulţi pompieri militari buzoieni au ajutat ieri măicuţele de la Mănăstirea Răteşti să mute mai multe obiecte de cult si de patrimoniu din locatiile afectate de alunecările de teren din zonă, în alte spatii aflate in apropiere. De asemenea maicile au cerut Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ,,Neron Lupascu” al judetului Buzau o cisternă cu apă potabilă care va ajunge la mănăstire după ce va fi verificată din punctul de vedere al calităţii de catre personalul specializat din cadrul Directiei de Sanatate Publica Buzau.

Ajutor au primit şi din partea Primăriei Berca, sub formă de alimente de strictă necesitate pentru următoarea perioadă.

Între timp, alunecarea de teren care a afectat dealul pe care se află lăcaşul de cult înaintează de la oră la oră. Aproape nicio clădire nu mai este sigură în incinta Mănăstirii Răteşti. După chilii şi stăreţie, şi biserica a început să deterioreze, în pereţi putând fi observate fisuri tot mai evidente. Autorităţile comunei Berca au decis ieri să restricţioneze total circulaţia rutieră pe tronsonul de drum comunal care ajunge la Mănăstirea Răteşti, după ce alunecarea de teren care l-a afectat a înaintat periculos în week-end.

Oamenii primăriei au continuat ieri să astupe cu balast crăpăturile în terasament astfel încât, în caz de necesitate, să poată trece ambulanţa ori alte autospeciale de intervenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here