Autoritățile județene revin cu noi precizări legate de declarațiile pe proprie răspundere, despre care, zilele trecute, au menționat că trebuie completate de buzoienii care merg în alte localități situate pe o rază de 30 de kilometri distanță de municipiul Buzău. Mai precis, acum se precizeaza că… nu mai e nevoie de declarație, urmare a unor modificări anunțate de autoritățile centrale.

„Centrul Național pentru Coordonare și Conducere a Intervenției a transmis Centrelor județene de coordonare o adresă semnată de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, privitoare la măsurile stabilite prin HG 394/2020 privind declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia.
Precizarea este foarte utilă pentru locuitorii județului Buzău, mai ales pentru buzoienii care locuiesc în jurul municipiilor, din considerentul că neavând constituită până acum o zonă metropolitană în sensul determinat de prevederile Legii 351/2001 și ale OUG 57/2019, se impunea obligația acestora de a completa declarația pe proprie răspundere la ieșirea din localitatea în care domiciliau.
Potrivit adresei Departamentului pentru Situații de Urgență, în considerarea conceptului de zonă metropolitană vehiculat de HG nr. 394/2020, se are în vedere ”teritoriul administrativ al municipiilor, precum și o zonă de 30 de km ca perimetru în jurul acestor unități administrative teritoriale, dar nu mai mult de limita județului”.
Raportând această precizare oficială la prevederile HG nr. 394/2020, rezultă că buzoienii pot circula fără să aibă nevoie de declarație pe propria răspundere și fără teama de a fi amendați, pe o raza de 30 kilometri în jurul municipiilor.” , este precizarea transmisă azi de Prefectura Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here