Direcția de Sănătate Publică Buzău
Direcția de Sănătate Publică Buzău

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău. Este vorba despre o tânără, însărcinată, aflată într-un centru de carantină din stațiunea Monteoru, și de o altă femeie, în vârstă de 68 de ani, din municipiul Buzău, care era internată la Spitalul Gârlași.

Astfel, numărul cazurilor de Covid-19, la nivelul județului Buzău, a crescut la 43.

„Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, numărul total de cazuri confirmate cu Coronavirus la nivelul județului Buzău a ajuns la 43.

Cazul 42: pacient de sex feminin, în vârstă de 68 de ani, confirmată pozitiv în data de 4 mai 2020. Pacienta s-a prezentat în data de 2 mai 2020 la UPU prezentând tuse și febră. A fost internată în spațiul special amenajat și testată pentru COVID-19. În așteptarea rezultatului, a fost transferată la Secția de Pneumofiziologie. După sosirea rezultatului, pacienta a fost transferată la Spitalul Victor Babeș din București. Direcția de Sănătate Publică a identificat deja doi contacți direcți ai pacientei, acestora le-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și au fost plasați în izolare la domiciliu. Ancheta epidemiologică este în desfășurare pentru stabilirea tuturor contacților.

Cazul 43: pacient de sex feminin, în vârstă de 31 de ani, revenită din Marea Britanie, împreună cu soțul, în data de 26 aprilie 2020. Au intrat în carantină în aceeași dată într-un centru amenajat la nivelul județului Buzău. În data de 2 mai 2020, au acuzat simptomatologie ușoară. Au fost preluați cu ambulanța și internați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, unde li s-au recoltat probe. Rezultatul femeii sosit pe 4 mai 2020 este pozitiv și a fost transferată la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. I-au fost recoltate probe pentru testarea pentru Coronavirus și soțului pacientei, rezultatul fiind în așteptare.” , informează Prefectura Buzău.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here