pomp1Având în vedere situaţia operativă din judeţul Galaţi, ca urmare a ploilor torenţiale care s-au înregistrat, precum şi a zonelor afectate de inundaţii, în sprijinul forţelor participante, din cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău se deplasează la Galati şapte subofiţeri, cinci motopompe de capacitate mare, o instalaţie de filtrare a apei, un autocamion şi o autoutilitară.

Nouă persoane au decedat în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi, potrivit unei raportări a Prefecturii Galaţi care vine la mai puţin de o oră după ce vicepremierul Gabriel Oprea declarase în localitatea Slobizia Conachi că s-au înregistrat opt victime.

Potrivit datelor furnizate Prefectura Galaţi, două femei de 82 şi 74 de ani şi un bărbat de 65 de ani au decedat în localitatea Cuca, alţi doi bărbaţi de 40 şi 78 de ani şi o femeie de 81 de ani au decedat în localitatea Costache Megri, iar o bătrână de 83 de ani şi o fetiţă de opt ani din au murit la Cudalbi.

Ultima persoană decedată în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi este un bărbat de 65 de ani din localitatea Griviţa.

În două dintre cazuri, victimele nu au murit ca urmare a înecului, ci au suferit un infarct.

În urma inundaţiilor din judeţul Galaţi şi-a piedut viaţa o fetiţă de opt ani care fusese dată dispărută, autorităţile spunând că aceasta a fost smulsă de ape din braţele tatălui ei, în curtea casei.

La galati, ploaia torenţială a durat câteva ore, a inundat drumurile şi a intrat în gospodăriile oamenilor, care au fugit din calea apelor ce depăşeau în multe zone un metru, ceea ce a făcut ca intervenţia salvatorilor a fost mult îngreunată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here