Prima ediție a concursului județean ,,Toleranță versus violență”  s- a desfășurat în anul școlar 2016- 2017, în perioada octombrie 2016 – aprilie 2017 și s-a derulat conform proiectului și regulamentului propriu, fiind avizat de către Inspectoratul Școlar Județean Buzău și inclus în Calendarul Activităților Educative Județene pe 2017 la nr 219. Unitatea școlară care a propus acest proiect este Școala Gimnazială Merei, reprezentată de doamna profesor Anton Maria – director al unității aplicante, iar concursul a fost organizat de prof Ionescu Daniela, Ignătescu Alina, Lazăr Aurelia, Anton Maria și Gramer Elena, în parteneriat cu Secția de Poliție Merei, cu care Școala Gimnazială Merei are un parteneriat permanent.

Această ediție a concursului a înregistrat un număr de 327 participanți înscriși din rândul elevilor și 98 de cadre didactice participante / implicate din 22 de județe ale țării și un participant din Cahul, Republica Moldova. Obiectivele propuse au fost specifice, adecvate și s-au realizat chiar peste așteptări. Concordanța dintre grupul țintă, obiective – activități și rezultate a fost ușor de remarcat în momentul jurizării.

Cadrele didactice participante au primit adeverințe și diplome din partea școlii noastre, iar elevii au fost răsplătiți cu diplome pentru premii și participare. Lucrările cele mai bune au primit și cărți din partea organizatorilor. Totodată, lucrarile premiate vor aparea in viitoarele numere ale revistei scolare a Scolii Gimnaziale Merei, ,,DATINA,,.

Concursul este structurat pe secţiuni gândite în funcţie de ciclul de învăţământ în care sunt cuprinşi copiii participanţi (primar / gimnazial / liceal), pe nivele de educaţie, dar şi prin prisma abordării (interdisciplinar / monodisciplinar). Toate secţiunile au ca punct de plecare dorința de a opri diferitele moduri de violență care se manifestă în școli și în afara lor.

Considerăm ca acest concurs a avut un impact educativ (calitativ) deosebit, lucru ce reiese din unicitatea și frumusețea lucrărilor participante. Toate școlile și-au arătat deja intenția de a participa și la edițiile următoare. Felicitări tuturor participanților!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here