În prezent, agricultura este ramura economică ce are cea mai mare pondere în veniturile comunei Balta Albă. Suprafaţa totală a comunei este de 8.500 ha, dintre care 6.382 ha teren agricol şi 2.118 ha teren neagricol. Terenul agricol este folosit pentru culturi de grâu, porumb, floarea-soarelui, leguminoase pentru boabe, orz, ovăz, sfeclă de zahăr, legume şi zarzavaturi, precum și plante furajere. Suprafeţele întinse de păşuni, dar şi culturile de plante furajere şi cereale au favorizat creşterea unui număr însemnat de animale.

„Printre oportunitățile de afaceri care ar putea fi dezvoltate pe teritoriul comunei noastre aș menționa: realizarea unor secții de morărit și panificație, înființarea unor secții de valorificare a laptelui, precum și înființarea unui complex zootehnic, având în vedere că în zonă există mari disponibilităţi de resurse pentru acest domeniu.
De aceea încurajez inovarea și antreprenoriatul local, tocmai din dorința de a opri exodul tinerilor şi de a le oferi oportunităţi reale de afaceri în comuna noastră, ba chiar şi finanţarea afacerilor acestora, fie prin programe locale, naţionale de tipul Start-up sau europene, fie prin diferite paliere din domeniile de interes comunitar. Datorită poziţionării geografice a comunei Balta Albă, totodată şi a resurselor pe care le deţinem, dar nu le valorificăm încă în totalitate, avem premise spre concretizarea aspectelor prezentate mai sus.”, a declarat Primarul comunei Balta Albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here