Primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a ieșit din cursa electorală, după ce Partidul Social Românesc i-a contestat pentru un nou mandat, iar Biroul Electoral de Circumscripţie de la Mărăcineni i-a respins actualului primar înscrierea în cursa electorală la alegerile din 5 iunie, din cauza conflictului de interese constatat de Agenţia Naţională de Integritate, a cărei decizie a rămas definitivă.

Acesta a atacat decizia la Judecătoria Buzău, la fel şi organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat, însă, duminică, contestaţiile au fost respinse. Constantin Dumitru a făcut apel, iar, luni, Tribunalul Buzău a decis, definitiv și irevocabil, că primarul de la Mărăcineni nu poate candida pentru un nou mandat.

Totul din cauza faptului că primarul Constantin Dumitru a pierdut procesele cu Agenţia Națională de Integritate, care l-a declarat în conflict de interese administrativ, pentru că a semnat un contract de vânzare-cumpărare între Primărie și fiul său, pentru un teren în suprafaţă de 1.184 metri pătraţi şi cu o valoare 36.882 lei, pe care acesta l-a câștigat la o licitație.  „Persoana (…) faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese (…) este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică (…) pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se preciza în comunicatul ANI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here