leonrusu2

UPDATE: Profesorul de muzică Leon Rusu a cerut amânarea cauzei din lipsă de apărare. Completul de judecată i-a admis cererea, iar următorul termen a fost stabilit pentru luna septembrie.

Profesorul de muzică de la Şcoala nr. 1, Leon Rusu, trebuie să apară astăzi din nou în faţa instanţei Judecătoriei Buzău. 6 august este primul termen în dosarul în care cadrul didactic este judecat pentru corupţie sexuală.

Astăzi, pentru prima dată de la izbucnirea scandalului, profesorul de muzică s-ar putea afla pentru prima dată faţă în faţă cu cele şapte părţi vătămate din dosar ori cu reprezentanţii acestora. La fel cum nu este exclus să se amâne cauza.

Profesorul buzoian a fost reţinut, iar ulterior arestat, după ce Poliţia s-a autosesizat cu privire la comportamentul pe care Leon Rusu l-ar fi avut în ziua de 5 iunie, atunci când a mers băut la ore, la Şcoala nr. 1 din municipiul  Buzău. Potrivit declaraţiilor mai multor eleve, profesorul le-ar fi pipăit pe fese şi pe sâni şi sărutat pe obraz ori pe colţul gurii în timp ce se aflau în clasă. În rechizitoriu se vorbeşte inclusiv de loviri uşoare, ostentative, pe fese, în timpul orelor de curs de la clasele a VI-a B şi a VIII-a C din cadrul Şcolii nr. 1. şi două profesoare de la aceeaşi unitate de învăţământ au precizat că au fost victimele avansurilor colegului lor.

În anul şcolar 2011-2012, o altă plângere referitoare la comportamentul necuviincios al profesorului ajunsese în atenţia poliţiştilor, însă ancheta nu s-a soluţionat cu vreo sancţiune.  O elevă de la Şcoala 15 sesizase atunci că fusese pipăită de cadrul didactic în timpul orelor de meditaţie.

Cât timp va fi judecat, Leon Rusu are interdicţie în a părăsi ţara şi de a interacţiona cu părţile din dosar, de martori şi de elevii de la cele două unităţi şcolare unde au fost sesizate fapte necuviincioase ale profesorului de muzică. De asemenea, nu poate desfăşura vreo activitate didactică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here