RAM

Fiscul a pus sechestru pe toate bunurile Regiei Autonome Municipale. Prin această măsură drastică, inspectorii de la Finanțe Publice încearcă să recupereze cota TVA aferentă subvențiilor achitate de Consiliul Local în contul energiei termice furnizate pululației, taxă neplătită de Regia de termoficare din anul 2010. E vorba despre 14 milioane de lei, la care s-au adăugat dobânzi și penalități. În total, peste 18 milioane lei. 
În urma unui control din luna februarie a acestui an, toate bunurile mobile și imobile pe care le deține Regia, inclusiv cele ipotecate în favoarea unor bănci au fost puse sub sechestru asigurător. Au scăpat punctele termice și instalațiile pentru că acestea aparțin Consiliului Local.
Conducerea RAM susține că aceste sume nu pot fi imputate deoarece, subvenția la energia termică nu este purtătoare de TVA.
Urmare a situației în care se află în acest moment, conducerea Regiei Autonome Municipale a întocmit o adresă pe carea adus-o  în atenția Consiliului Local în ședința de ieri, document care conține și explicațiile situației în care s-a ajuns. De asemenea, a contestat la ANAF decizia de impunere a sechestrului dar și la Înstanță, în Contencios Administrativ. Primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală crede însă că finanţişti că au comis o greşeală. „Punctul nostru de vedere este total diferit, pentru că taxa  pe valoarea adăugată nu se pune decât acolo unde se vinde o marfă. Practic gigacaloria se vinde către populaţie cu suma de 185 de lei care include şi TVA-ul, în jur de 150 de lei este preţul fără TVA. Diferenţa de la 150 la 185  este suportată de municipalitate şi se numeşte subvenţie. Controlorii ANAF de la Buzău au stabilit că acea subvenţie trebuie să fie plătită cu TVA în condiţiile în care noi nu cumpărăm nimic“, a spus Primarul Constantin Boșcodeală. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here