mascati tiganiO încăierare între două familii de romi a pus pe jar, în această dimineață, toată poliția buzoiană. Romii s-au înjurat ca la ușa cortului și s-au bătut cu ce le-a picat la mână, se pare inclusiv cu săbii și cuțite. Pentru calmarea spiritelor, au fost mobilizate mai multe echipaje de poliție. Doi bărbați au ajuns la spital cu răni grave. Din cauza leziunilor, un bărbat de  34 de ani a decedat ulterior la Spitalul Județean de Urgență, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Buzău, comisar șef Florina Crucianu. Cazul a fost preluat de procurorii criminaliști.

Se pare că scandalul s-a iscat pe fondul unor neînțelegeri legate de cumpărarea unui teren de către una dintre familii, teren aflat lângă locuința celeilalte. Bărbatul decedat se mutase de curând pe strada respectivă, iar vecinul său nu-i dădea pace din cauză acelei suprafețe. În această dimineaţă vecinul, însoțit de mai multe rude înarmate cu săbii, a mers să îi ceară socoteală bărbatului de 34 de ani Discuţiile au degenerat iar acesta fost tăiat cu sabia, el neputând să se apere decât cu un briceag. A fost dus la spital dar la scurt timp a decedat.
La Urgenţe a ajuns și un tânăr în vârstă de 22 de ani, se pare din tabăra agresorului. Când polițiștii au ajuns la fața locului, vecinul agresor dispăruse de la locul faptei. Ulterior mai multe persoane au fost aduse pentru audieri la sediul IPJ Buzău, printre ele aflându-se și principalul suspect.

Atât victimele, cât şi agresorii ar fi membri ai aceluiaşi clan, Durac, iar rivalitatea a pornit de la terenul pe care victima îl achiziționase, deși, potrivit cutumelor, nu i s-ar fi cuvenit.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here