Joi, 24 martie, reprezentanţii instituţiei Avocatul Poporului – Biroul Teritorial Ploieşti vor fi prezenţi la Buzău, pentru a acorda audienţe cetăţenilor din judeţul nostru şi pentru a primi petiţiile acestora. Astfel, între orele 10,00-14,00, buzoienii care se consideră nedreptăţiţi de autorităţile centrale sau locale au posibilitatea să se adreseze şi să-şi prezinte cazul în faţa reprezentanţilor Avocatului Poporului, în spaţiul pus la dispoziţia acestora la sediul Instituţiei Prefectului. Acordarea audienţelor este gratuită, iar cererile adresate acestei instituţii sunt scutite de taxă de timbru.

De asemenea, audiențele nu necesită programare, fiecare cetăţean care se prezintă în intervalul orar menţionat urmând să fie ascultat şi să poată înmâna petiţia reprezentanţilor Avocatului Poporului.

„Petiţiile trebuie să cuprindă informaţii complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate, drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzierii sau a refuzului administraţiei publice de a soluţiona cererea, precum şi menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare în copie.

Avocatul Poporului are scopul de a apăra drepturile şi libertăţile persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice, faţă de abuzurile suferite din partea funcţionarilor publici sau a autorităţilor centrale, locale sau instituţii publice”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here