furt-portofel-acte-baniPotrivit datelor centralizate de Banca Naţională a României (BNR), în iunie, judeţul Buzău era evidenţiat cu disponibilităţi la vedere în monedă naţională în valoare de 399 de milioane de lei, în creştere cu 13 milioane de lei faţă de luna mai.
Agenţii economici au economisit 12 milioane de lei şi au ajuns să aibă în conturile bancare 185 de milioane lei. În schimb, populaţia avea economii de 187 de milioane de lei.

Disponibilităţile la vedere în valută au scăzut pe fondul retragerii unor sume din conturile agenţilor economici. Firmele şi-au subţiat economiile în valută la 41 de milioane de lei, retrăgând în iunie 5 milioane de lei. În schimb, populaţia judeţului a adăugat la sumele deţinute în bănci, în valută, încă 2 milioane de lei şi avea la finele lunii trecute economii în valoare de peste 89 de milioane de lei.
În acelaşi timp, în iunie, judeţul nostru figura în evidenţele Băncii Na­ţionale a României cu împrumuturi accesate în monedă românească în va­loare totală de 1,39 miliarde de lei, mai mult cu 5 milioane de lei faţă de luna precedentă.
În ceea ce priveşte restanţele, judeţul Buzău era evidenţiat, în iunie, cu datorii la bănci în valoare totală de 192 de milioane de lei, în creştere cu aproape 10 milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here