spitalul_judetean_buzau1_40742800

Medicii greviști din Spitalul Județean Buzău s-au întâlnit, marți, cu conducerea Consiliului Județean pentru a înmâna conducătorului instituției în subordinea căreia funcționează cea mai mare unitate spitalicească din județ o lista cu revendicări. Delegația a fost condusă de liderul de sindicat al medicilor Victor Ioniță alături de alți trei medici însă la discuții au participat și managerul spitalului Claudiu Damian și directorul medical Stanciu Paraschiv.
Întâlnirea s-a desfășurat în biroul vicepreședintelui instituției Petre Emanoil Neagu iar greviștii i-au înmânat acestuia o listă cu revendicări însă majoritatea doleanțelor nu țin de competența administrației județene. Greviștii din Spitalul Județean l-au informat pe președintele interimar al Consiliului Județean că vor salarii mai mari, bani mai mulți de la Casa de Asigurări de Sănătate dar și posturi suficiente pentru specialiști în cea mai mare unitate spitalicească din județ. De asemenea, medicii solicită prime de instalare în cuantum de trei salarii medii, locuință cu chirie, sporuri calculate la salariile majorate, recunoașterea caracterului liber al profesiei de medic și renunțarea la asimilarea cu funcționarii publici, gărzi plătite în funcție de pregătire și experiență, de asemenea calculate la salariile majorate, medicamente, dotare corespunzătoare, alocarea a cel puțin 7 la sută din PIB pentru Sănătate.
După circa o oră de discuții întâlnirea de la Consiliul Județean a luat sfârșit urmând medicii plecând la treburile lor iar conducerea Consiliului Județean a rămas să analizeze revendicările medicilor pentru a vedea dacă poate satisface vreuna din solicitările greviștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here