Ședințe cu scandal în Consiliul Local Vadu Pașii. Opoziția este acuzată că nu votează proiecte de hotărâre menite să dezvolte și să modernizeze comuna. Ba mai mult, aleșii lipsesc de la ședințe și astfel acestea nu se mai pot ține. La ședința Consiliului Local Vadu Pașii de ieri membrii opoziţiei au lipsit chiar dacă ar fi trebuit să aprobe mai multe proiecte finaţate cu bani europeni.  După citirea ordinii de zi, s-a constatat că cei şapte consilieri ai opoziţiei au intrat în concediu chiar în ziua în care ar fi trebuit să voteze câteva proiecte de mare interes pentru comunitate.

La ședință au fost prezenți și zeci de localnici. Oamenii îşi doresc apă curentă, canalizare şi asflat şi nu înţeleg disputele dintre taberele politicienilor locali. „Noi nu ne dorim decât asflat, apă, canalizare, condiții mai bune. Nu ne interesează cine e primar, ne interesează să avem condiții mai bune. Cei care se opun proiectelor ar trebui sancționați într-un fel”, au spus localnicii revoltați.

Spiritele s-au inflamat când, după terminarea şedinţei, a apărut şi o consilieră a opoziţiei care a anunţat că toţi colegii n-au putut veni pentru că au intrat în concediu. Oamenii s-au revoltat și mai tare, iar consiliera nici nu a fost ascultată.

Acum primarul comunei Vadu pașii, Gheorghe Firon va mai convoca o ședință joi, când speră ca aleșii locali să voteze proiectele. „Sunt proiecte de asfaltare a drumurilor din comună, de extindere a rețelei de canalizare, de înlocuire a țevilor și a bazinelor de apă, precum și de extindere a școlii. Pentru multe dintre ele, am reușit să întocmim proiecte eligibile cu care să atragem fonduri europene. Dacă acestea nu vor trece de votul Consiliului Local, riscăm să pierdem finanțări de 3-4 milioane de euro”, a declarat primarul comunei Vadu pașii, Gheorghe Firon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here