Primăria comunei Vadu Pașii a primit vești bune de la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale din România. Peste 7,6 milioane de lei (76 de miliarde de lei vechi) vor fi puși la dispoziția administrației locale pentru finanțarea unui investiții importante. Un sistem complex de canalizare menajeră al localității va fi finanțat din fonduri europene, grație unui proiect declarat eligibil de AFIR pe măsura 7.2. Tot în cadrul acestui proiect va fi demarată și modernizarea sistemului de alimentare cu apă din comuna Vadu Pașii.

Deși au mai depus dosare pe aceeași componentă și alte primării din județul Buzău , punctajul obținut a fost modest. Reușita este cu mult mai mare cu cât primăria din Vadu Pașii a fost declarată ca fiind singura unitate administrativ teritorială din județ care obține o astfel de finanțare. Lista finanțării pe această componentă, este una foarte scurtă, doar 14 primării din România reușind să fie declarate eligibile la finanțare.
Specialiștii din cadrul Primăriei Vadu Pașii, în frunte cu primarul Gheorghe Firon au obținut acest succes după o muncă derulată pe parcursul a nouă luni.

” Efortul a fost imens pentru că a existat o concurență acerbă pentru atragerea acestor bani. Am consultat tot felul de specialiști pentru că știam că nu am voie să dau greș, în joc fiind chiar prestigiul localității. Faptul că am putut să gândim și să obținem o astfel de investiție vitală pentru comunitate reprezintă o mare realizare pentru toți sătenii. După terminarea lucrărilor cred că vom intra în rândul localităților cu un grad înalt de civilizație, pentru că va crește exponențial și gradul de confort din localitate,” ne-a declarat primarul din Vadu Pașii, Gheorghe Firon.