8-768x1024Alianța Creștin Liberală dă semne de funcționare la Buzău, cel puțin tehnic. Urgentarea strângerii semnăturilor pentru candidatura lui Klaus Iohannis la alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an, i-a adus la aceeași masă pe liderii locali ai PDL și PNL. În ultimele zile au avut, se pare, loc runde de discuții pentru a se pune la punct ultimele detalii ale acțiunii de strângere de semnături pentru candidatura liberalului Iohannis. Marți, întâlnirea a avut loc la sediul PNL. “Împreună cu președintele PDL Buzău, dl. Raul Florescu și președintele Consiliului Județean Buzău, dl. Cristi Bîgiu, am avut astăzi întâlniri cu membrii Alianței Creștin-Liberale din colegiile 2 și 4 ale județului Buzău. Scopul principal a fost demararea campaniei de strângere de semnături pentru susținerea candidatului Alianței Creștin-Liberale la alegerile prezidențiale, dl.Klaus Iohannis. Obiectivul nostru a fost să discutăm deschis problemele cu care ne putem confrunta, să omogenizăm echipele PNL și PDL din teritoriu pentru ca structurile noului Partid Național Liberal rezultat în urma fuziunii, să funcționeze cât mai bine la Buzău. Eu sunt convins că vom avea capacitatea de a pregăti cât mai bine echipele celor două partide pentru scrutinul din noiembrie, pentru a convinge cât mai mulți buzoieni că avem cel mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale, că Iohannis este opțiunea cea mai bună pentru România”, a scris pe blogul său președintele PNL Buzău, deputatul liberal George Scutaru.
El a asigurat că în următoarele zile vor avea loc același tip de întâlniri în restul colegiilor din județ, astfel ca până la sfârșitul săptămânii, toate organizațiile PNL și PDL să cunoască în detaliu ceea ce trebuie să facă pentru a avea o campanie de strângere de semnături cât mai eficientă.

Lucrurile rămân însă, deocamdată, blocate, în privinţa negocierilor pentru formarea noii majorităţi în Consiliul Judeţean.

O nouă majoritate PNL-PDL ar fi una fragilă, şi din cauza faptului că PNL nu-şi mai controlează doi dintre oamenii pe care i-a promovat în Legislativul judeţean.

Pe de altă parte, o nouă majoritate constituită la nivelul CJ înseamnă un post de vicepreşedinte la Consiliul Judeţean pentru democrat-liberali. Aici însă ultimul cuvânt îl are, se pare, preşedintele CJ, Cristi Bîgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here