familieTânărul din Mânzăleşti care şi-a gasit sfârşitul într-un canal cu apă de la Cândeşti şi iubita sa ar fi putut scăpa cu viaţa din acest accident. Titu Aur, cunoscutul pilot de raliuri, a explicat cum ar fi putut fi evitată moartea celor doi buzoieni.
“În primul rând, când ajungi în situații de acest fel, intri în panică și reacționezi greșit. Ideal ar fi așa: când mașina a ajuns în apă, ar trebui să deschidem geamul sau să-l spargem pentru că nu există nicio șansă de a deschide portiera. Când spargi geamul, tendința este să ieși cât mai repede din mașină, dar nu vei reuși pentru că apa intră imediat. Și atunci trebuie să stai în zona în care este aer, să intre apa în mașină, iar când s-a egalizat cât de cât presiunea, trebuie să ieși pe geamul pe care tocmai l-ai deschis, iar de acolo trebuie să știi să înoți sau să ai capacitatea de a ieși la suprafață fără să înghiți prea multă apă. Sunt lucruri care sunt greu de gestionat atunci când ești la limită. Ar trebui ca lumea să fie pregătită pentru astfel de situații, dar este greu”, a zis Titi Aur.

“Ar trebui ca șoferii să aibă un ciocănel de spart geamul pentru că mașina răsturnată rămâne, de obicei, fără curent. Nu prea se pregătește nimeni pentru astfel de lucruri și din acest motiv probabilitatea să ieși dintr-o mașină care se află în apă este destul de mică”, a adăugat Titi Aur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here