646x404Mâine, la ora 18:00, un tricolor lung de 150 metri va fi desfășurat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Acţiunea din Buzău are loc sub genericul „Uniţi sub Tricolor”. Evenimentul se înscrie în cadrul campaniei „Lunile Tricolorului”, care se desfăşoară în perioada 12 august – 12 octombrie şi are ca scop promovarea unităţii naţionale, printr-o serie de acţiuni derulate pe ambele maluri ale Prutului.
Tricolorul are o lungime de 150 de metri, o lăţime de 4,5 metri şi o suprafaţă de 675 de metri pătraţi, iar pentru realizarea lui au fost folosiţi 1.350 de metri liniari de material, steagul fiind cusut, timp de o săptămână, de croitorese de la Chişinău. George Simion, preşedintele executiv al Platformei Civice Acţiunea 2012, care a iniţiat campania „Lunile Tricolorului”, a declarat că iniţial drapelul tricolor cusut în Republica Moldova a avut o lungime de 300 de metri, el fiind tăiat în două pentru a „parcurge România la est şi la vest”, dar şi că va fi reunit la Chişinău. După ce drapelul a poposit şi în Moldova, la Chişinău, unde pe 14 septembrie s-a organizat o amplă manifestare, acum el vine la Buzău, în drumul său spre Bucureşti.
„Platforma Unionistă Acţiunea 2012” este o coaliţie de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă (peste 100), care susţin unirea Republicii Moldova cu România şi militează pentru realizarea obiectivului generaţiilor trecute, prezente şi viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiaşi stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here