dsc2419Un loc răcoros, mai puţin cunoscut, chiar și pentru mulți dintre buzoieni, pe care nu l-ai mai văzut până acum şi care să aibă cel puţin un loc de bălăceală şi peisaje spectaculoase – surprinzător, nu trebuie să ieşi din județ ca să-l găseşti. Avem şi noi destule locuri în care să fugi de smog-ul, aglomeraţia, praful şi betoanele încinse ale oraşului.

Lacul Siriu e un lac de acumulare situat pe cursul superior al râului Buzău, pe raza comunei Siriu. Se află pe DN10, la jumătatea distanţei dintre Buzău şi Braşov. E o destinaţie nemaipomenită mai ales dacă îţi place şi pescuitul. Pe anumite porţiuni se poate pescui iar în apele lacului se găsesc numeroase specii de caras, scobar, crap, clean şi păstrăv. Lângă lac se găseşte şi mini-staţiunea Băile Siriu, cu trei izvoare de ape minerale. Printre obiectivele turistice mai puţin cunoscute de turişti se numără şi Lacul Vulturilor, un lac periglacial de o frumuseţe rară, aflat la o altitudine de 1420 de metri, plin cu păstrăvi.

În plus, lângă Lacul Siriului găseşti şi Cascada Caşoca. Caşoca e cea mai frumoasă cascadă din judeţul Buzău şi o găseşti la 10 km de barajul Siriu, în Masivul Podul Calului. Impresionanta cădere de apă surprinde prin peisajul în care e localizată, liniştea, frumuseţea de neegalat şi natura din aceste locuri, care parcă nu a fost niciodată atinsă. În partea stângă a cascadei există o deschizatură, folosită, conform legendei, ca ascunzătoare de haiducul Gheorghilaş, fost pandur în oastea lui Tudor Vladimirescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here