unifUn costum format din fusta, pantaloni si sacou costa 360 de lei. Este oferta pe care a impus-o Colegiul Bogdan Petriceicu Hasdeu, elevilor sai.

De ani de zile, colegiul Hasdeu s-a inpus pe piata invatamantului prin standardele ridicate in ceea ce priveste pregatirea elevilor, prin faptul ca aici predau cei mai buni profesori si sunt cei mai multi premianti la concursurile nationale si internationale.

Anul acesta, insa, Colegiul Hasdeu este pe primul loc si la pretul uniformei scolare. 360 de lei costa  costumul scolarilor, achitat deja inainte de inceperea anului scolar, adica jumatate din salariul celor mai multi dintre buzoieni.

“Luni, elevii din calasa a IX-a si a V-a se vor preyenta la scoala in costum scolar. Acestea au fost aduse in scoala de catre firma de la Targoviste cu care lucram si au fost ridicate de catre parintii si elevii care au fost admisi. O uniforma completa, insemnand 3 piese, fusta, pantaloon si sacou la fete si in cazul baietilor, doua perechi de pantaloni si sacou inseamna 360 de RON”, a declarat Ionel Banu, director Colegiul Hasdeu.

Este adevarat faptul ca elevii cu probleme sociale, 4 la numar, vor primi uniforme din partea scolii, dar numarul este departe de numarul elevilor care vor primi burse sociale, deci tot copii cu probleme in familie dar care nu au indraznit sa ceara o asemenea favoare scolii.

Sa nu uitam ca la pretul uniformei se adauga rechizitele, manualele, culegerile sau fondul clasei. Ne intrebam, asadar, unde este invatamantul gratuit?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here