Guvernul anunţă pentru astăzi noi schimbări în rândul prefecţilor şi subprefecţilor. Asta după ce în urmă cu o săptămână nu mai puţin de 10 prefecţi şi 3 subprefecţi au fost înlocuiţi din funcţii. Dacă săptămâna trecută prefectul de Buzău a ieşit bine din tăvălugul schimbărilor nu se ştie ce se va întâmpla astăzi. Cu atât mai interesantă este decizia pe care Executivul ar putea-o lua cu prefectul judeţului Buzău, George Sava, după ce, nu mai târziu de aseară, liberalul Teodor Atanasiu venit în vizită la organizaţia PNL Buzău anunţa schimbarea acestuia cu Valeriu Ungureanu. Ungureanu este omul de încredere al doctorului Ion Vasile, şi a ocupat în trecut în mai multe rânduri funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu în vremea guvernării PSD. Liderul social democraţilor buzoieni , deputatul Marcel Ciolacu şi-a exprimat îngrijorarea faţă de această situaţie pe pagina sa de Facebook. Mai grav mi se pare faptul că, în cadrul aceleași ședințe în care au fost primiți Mocanii la PNL, Teodor Atanasiu a început să numească prefecți, mâine anunțându-se schimbarea prefectului jud. Buzău.
Nu-mi rămâne decât să mă întreb cât de tehnocrat este guvernul Cioloș, dacă PNL numește prefecții în teritoriu, la un sediu de partid ?!”

Contactat astăzi de Jurnalul de Buzău, parlamentarul buzoian a precizat că ar fi extrem de gravă o schimbare a actualului prefect George Sava în contextul în care şeful de la Casa Albă a dovedit interes pentru toate problemele judeţului. Ieri spre exemplu, spune Marcel Ciolacu, în comisia de administraţie a Camerei Deputaţilor, s-a discutat memoriul depus de prefectul de Buzău pentru finalizarea canalului Siret-Bărăgan. Încercarea de schimbare a prefectului ar putea fi o tentativă de manipulare a primarilor în vederea alegerilor locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here