galAsociatia Grupul de Actiune Locala (GAL) Valea Buzaului anunta ca in perioada 2-4 decembrie 2014 s-a desfasurat cursul de instruire “Horticultura – cultivarea pomilor si arbustilor fructiferi si a legumelor in camp si spatii protejate, soiuri si varietati endogene, metode de cultivare in system extensive, ecologic”, la Hotelul Ciuta din localitatea Viperesti. Cursul a fost organizat in cadrul proiectului de cooperare “Veselia fructelor si legumelor”, unde participa trei GAL-uri din judetul Buzau (GAL Valea Buzaului, GAL Ecoul Campiei Buzaului si GAL Colinele Buzaului) si doua din judetul Cluj ( GAL Somes Transilvan si GAL Campia Transilvaniei). La aceasta actiune comuna au participat peste 100 de persoane, fermieri, agricultori, potentiali intreprinzatori, la care s-au adaugat cate doi membrii ai echipei tehnice din fiecare GAL. Proiectul de cooperare este finantat de catre Comisia Europeana si Guvernul Romaniei, prin FEADR, in cadrul masurii 421 – Implementarea proiectelor de cooperare. Principalele activitati de cooperare constau in realizarea a doua cursuri de instruire, unul pe teritoriul judetului Cluj, altul pe teritoriul judetului Buzau, organizarea unui targ comun de produse agricole in teritoriul judetului Cluj si se va edita si o brosura comuna cu retete culinare traditionale din teritoriile GAL-urilor partenere.
Cele trei GAL-uri din judetul Buzau, alaturi de GAL Drumul Vinului sunt angrenate si intr-un proiect de cooperare judetean “ Cooperarea GAL-urilor buzoiene – premisa dezvoltarii locale”. In cadrul acestui proiect de cooperare urmeaza sa se desfasoare prima actiune comuna, dupa deschiderea oficiala, pe teritoriul GAL Ecoul Campiei Buzaului.
Informatii suplimentare pot fi oferite de coordonatorul GAL-ului Valea Buzaului, domnul Dragomir Eusebiu Florin, tel: 0784286202 si de managerul GAL-ului Valea Buzaului, domnul Mircica Constantin, tel: 0784286203.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here