cinemaCinefilii din Buzău sunt invitaţi mâine şi poimâine la cinematograful în aer liber din Parcul Tineretului pentru a viziona două filme româneşti de suuces. Centrul Judeţeab de Cultură ţi Artă continuă seria producţiilor româneşti pe care le oferă buzoienilor în parc, unde intrarea este liberă.
Mâine, începând cu ora 21, la cinematograf va rula ”Când se lasă seara peste București”, în regia lui Corneliu Porumboiu. Acţiuna fimului: suntem în mijlocul filmărilor. Paul, regizorul, are o relaţie amoroasă cu Alina, o actriţă dintr-un rol secundar. A doua zi se vor filma ultimele scene în care apare Alina. Paul se hotărăşte să filmeze o scenă nud cu ea. Se trezeşte de dimineaţă, plin de îndoieli, şi îşi schimbă planurile: în loc să filmeze scena nud, îi spune producătorului că are o criză de ulcer. Apoi îşi ia o zi liberă pentru a se întâlni cu Alina. Treptat, filmul se întrepătrunde din ce în ce mai mult cu viaţa reală, iar filmarea ia o turnură neaşteptată.
Vineri, tot de la ora 21, buzoienii sunt invitaţi să urmărească filmul Closer to the moon”, o producţie în regia lui Nae Caranfil.
Acţiunea: Bucureşti, 1959. Un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naţionale pune întreaga ţară pe jar. În România comunistă, un astfel de atac gangsteresc este de neconceput atât pentru autorităţile statului, cât si pentru orice om normal: ce poţi să faci cu lei neconvertibili, într-un regim politic şi economic ce limitează drastic utilitatea banilor? Autorii loviturii: patru bărbaţi şi o femeie, toţi comunişti situaţi la vârful ierarhiei de Partid, departe de orice lipsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here