ziua-imnuluiMilitarii din Garnizoana Buzău, împreună cu reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului şi ai autorităţilor locale, vor participa astăzi la manifestările dedicate sărbătoririi „Zilei Imnului Naţional al României”. Acţiunile organizate de Instituţia Prefectului se vor desfăşura, începând cu ora 09:00, pe platoul din Piaţa Dacia.
Astfel, cu o jumătate de oră înainte, la 08:30, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor pe strada Tudor Vladimirescu, pe sectorul cuprins între intersecţia cu Aleea Trandafirilor şi intersecţia cu bulevardul Nicolae Bălcescu. De asemenea, începând cu ora 09:30, va fi restricţionată circulaţia autovehiculelor şi pe Aleea Trandafirilor, de la intersecţia cu strada Tudor Vladimirescu până la intersecţia cu strada Ostrovului. Restricţiile vor fi instituite pentru buna desfăşurare a ceremonialului militar.
Echipaje din cadrul Poliţiei municipiului Buzău – Biroul Rutier şi ale Poliţiei Locale vor acţiona în zonele respective şi vor îndruma corespunzător participanţii la trafic. Pentru evitarea implicării în incidente, conducătorii auto trebuie să se conformeze indicaţiilor poliţiştilor.
Ziua Imnului Naţional a fost proclamată prin Legea nr. 99/1998 şi se sărbătoreşte în fiecare an la data de 29 iulie. Poemul „Un răsunet” a fost cântat pentru prima dată la 29 iulie 1848, la Râmnicu Vâlcea în Ţara Românească, devenind imnul revoluţionarilor sub titlul „Deşteaptă-te române”. Versurile imnului naţional aparţin lui Andrei Mureşanu (1816-1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de revoluţia de la 1848. Muzica a fost compusă de Anton Pann (1796-1854), poet şi etnograf, om de mare cultură, cântăreţ şi autor de manuale de muzică. Începând cu 1848, „Deşteaptă-te, române!” a fost un cântec foarte drag românilor, insuflându-le curajul în timpul momentelor cruciale, în timpul Războiului de Independenţă (1877-1878), a primului şi celui de-al doilea război mondial. În timpul Revoluţiei din ’89, sub presiunea manifestanţilor, „Deşteaptă-te, române!”a fost instituit imn naţional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here