Un studiu despre tomatele româneşti, realizat de trei tinere cercetătoare coordonate de academicianului Costel Vânătoru, a obţinut Premiul pentru tinerii cercetători, la Congresul Internaţional de Horticultură de la Istanbul. Autoarele studiului, Bianca Muşat, Camelia Bratu şi Elena Barcanu, au participat pentru prima oară la un congres internaţional. Costel Vânătoru, coordonatorul echipei de cercetre, spune că la Congresul de la Istanbul, desfăşurat în perioada 12-16 august, cercetătorii de la Staţiunea din Buzău au prezentat trei lucrări ştiinţifice privind ultimele rezultate în obţinerea de soiuri performante de legume româneşti.

”Faptul că un studiu despre tomatele româneşti a luat un important premiu arată valoarea cercetării într-o unitate de profil cu o existenţă de peste şase decenii”, a declarat Costel Vânătoru, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, membru în Comitetul de organizare al Congresului de la Istanbul.

Cercetătoarea Bianca Muşat a menţionat, totodată, că la congresul din Turcia a participat „elita cercetării horticole mondiale”. „Au fost prezenţi cercetători de pe întreg mapamondul, institute de cercetare, unităţi de învăţământ, savanţi. Studiul realizat de colectivul condus de academicianul Costel Vânătoru a fost unanim apreciat şi va fi publicat în revista Congresului”, a spus Bianca Muşat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.